RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Кожен день має значення: Україна закликала Захід до санкцій проти Росії

Західні партнери не мають чекати на повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну для запровадження наступного пакета санкцій зараз, коли кожен день має значення для стримування агресора.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив журналістам після виступу у Генасамблеї ООН, інформує "Європейська правда".

За словами глави МЗС, під час зустрічей у Вашингтоні він отримав сигнал, що обмеження США розширюватимуться і ставатимуть болючішими для РФ. Також вони будуть скоординовані з союзниками в Європі та на інших континентах, що зробить їх максимально ефективними.

Він наголосив, що Україна цінує санкції, які ж запровадили США, Канада, Великобританія, ЄС та інші держави.

"Але цього недостатньо. Партнери не мають чекати, коли російські ракети почнуть ударяти по українській землі або коли російські літаки зайдуть у наш повітряний простір для того, щоб запровадити нову хвилю санкцій", – зазначив Кулеба.

"Санкції мають сенс, коли стримують Росію від подальших дій. Тому час для наступної хвилі санкцій настав. Ми в дуже динамічній ситуації та кожен день має значення", – додав глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Боляче чи не дуже: як ударять санкції Заходу по економіці Росії