RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Шмигаль зустрівся з міністром фінансів США: вирішували, як болючіше вдарити Росію

У четвер, 21 квітня, відбувся візит прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля до Вашингтона, де відбулася його зустріч із міністром фінансів США Джанет Еллен.

Про це глава Кабінету міністрів повідомив у Telegram.

Шмигаль та Еллен обговорили питання збільшення обсягу фінансової допомоги Україні та необхідності посилення санкційного тиску на Росію. Офіційний Вашингтон виділить нашій країні 500 мільйонів доларів на підтримку обороноздатності України.

" Російська банківська система має бути відрізана від світу. На всіх наших зустрічах ми наголошуємо, що Росія — це загроза не тільки Україні, а й усьому цивілізованому світу. Ми всі бачимо, як ця країна-агресор намагається спровокувати якнайбільше світових криз. Енергетичну , продовольчу, міграційну. Тому так важливо об'єднатися навколо підтримки України та допомогти нам здобути перемогу у цій війні", - заявив Шмигаль.

Раніше президент США Джо Байден заявив про виділення Україні додаткових 800 мільйонів доларів для відображення російської агресії та відновлення звільнених населених пунктів, які були зруйновані окупантами.