RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Там він теж не потрібен: у Росії не збираються обмінювати Медведчука

Росія не планує обміну затриманого Службою безпеки України колишнього лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука на полонених українських військових. Екслідер проросійської партії перестав цікавити керівництво Росії.

Про те, що про обмін не йдеться, повідомив речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, якого цитує "РІА Новини".

Як пишуть російські пропагандисти: "Пєсков про можливість обміну Медведчука на українських військових: про це не йдеться".

Варто зауважити, що і раніше, після затримання Медведчука, у Кремлі заявили, що він є громадянином Росії і не має відношення до "спеціальної військової операції РФ".

"Медведчук не є громадянином Росії. Він не має жодного відношення до спеціальної військової операції. Він іноземний політичний діяч. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам участі Росії у вирішенні цієї ситуації", - наголошував речник президента РФ.

У Кремлі рішення не змінили і навіть після заяви про таке бажання Медведчука від його дружини Оксани Марченко та його самого. Таким чином, Росія вкотре спростовує своє твердження про те, що "своїх не кидає".

Нагадаємо, що в Україні було затримано кума Володимира Путіна, народного депутата Віктора Медведчука 12 квітня. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на полонених українців.