RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Сирійський м'ясник" провалив командування армією вторгнення: що відомо про зникнення російського генерала

Керівництво РФ могло відсторонити генерала Олександра Дворнікова від командування військовими операціями російської армії в Україні. Командувача на прізвисько "сирійський м'ясник" не бачили кілька тижнів.

Про це повідомляє американська газета New York Times.

Ще в квітні ЗМІ писали про те, що очільник Південного військового округу РФ з бойовим досвідом у Сирії тепер командуватиме російськими військами в Україні, проте з середини травня його місцезнаходження невідоме. Цілком очевидно, що його могли усунути.

Про це говорить і те, що у розслідувальній групі Conflict Intelligence 26 травня повідомляли про передачу командування генерал-полковнику Геннадію Жидку, який є начальником Головного військово-політичного управління ЗС РФ.

Як припускає видання, Дворнікова могли відсторонити від операції через провал командування армією вторгнення.

Він намагався покращити координацію дій російських наземних та повітряних підрозділів, проте зіткнувся з "глибокими та фундаментальними" системними недоліками армії РФ - там відсутні люди, які могли б приймати рішення на низовому рівні. Такі недоліки складно швидко виправити, стверджує джерело The New York Times. На невдале перезавантаження вплинуло те, що російські війська були кинуті в бій занадто швидко.

"Нова тактика генерала Дворнікова, перезавантаження командування та управління таким чином, щоб з'явилася особа, яка приймає рішення, - все це було правильно чи доречно", - заявив екскомандувач Європейського командування ЗС США генерал Філіп Брідлав.

В аналітичному центрі McCain Institute, коментуючи інформацію західних розвідок, що президент РФ Володимир Путін дедалі більше залучений в ухвалення тактичних рішень, заявили, що зазвичай, таке втручання президентів призводить до катастрофічних наслідків.

Як повідомлялося, невдачі російської армії в Україні призвели до масової зачистки генералітету в РФ: після покарання одразу трьох генералів і двох адміралів пошук винних продовжився і свою посаду втратив командувач Західного військового округу генерал-полковник Олександр Журавльов, який обіймав цю посаду з 2018 року.