RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

НАТО назвав Росію головною загрозою безпеці

Лідери країн Організації Північноатланічного договору (НАТО) ухвалили нову стратегічну концепцію, згідно з якою Російська Федерація становить загрозу безпеці в євроатланічному регіоні.

Текст документу опубліковано на сайті НАТО.

В Альянсі зазначили, що Росія намагається встановити свій вплив та прямий контроль над іншими країнами, зокрема, Україною – Кремль робить це шляхом військової агресії, примусу, підривної діяльності та анексії територій. Також РФ використовує різні засоби проти НАТО та міжнародних партнерів.

У документі йдеться про те, що найвищою гарантією безпеки союзників НАТО є стратегічні ядерні сили Альянсу. Тим часом у блоці вважають, що обставини, за яких Альянсу, ймовірно, доведеться вдатися до застосування ядерної зброї, є вкрай малоймовірними.

Також в Альянсі наголосили, що війна Росії проти України серйозно змінила безпекове середовище в регіоні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив на саміті НАТО в Мадриді. Він закликав країни-члени Альянсу допомогти Україні закінчити цю війну на полі бою, оскільки це на користь усієї євроатлантичної спільноти.

Також ми повідомляли, що президент США Джо Байден на полях саміту НАТО оголосив про значне посилення американської військової присутності в Європі через російську загрозу.