RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На суші, у повітрі та на морі: Байден заявив про посилення сил США в Європі

Президент США Джо Байден оголосив про значне посилення американської військової присутності в Європі у зв'язку з російською загрозою. Про це він сказав під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом на полях саміту НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні я оголошую, що США зміцнюють наші сили в Європі", - заявив Джо Байден.

Він наголосив, що НАТО буде посилено в усіх напрямках у всіх сферах - на суші, у повітрі та на морі. Зокрема, США відправляють два додаткові есмінці на загальну американсько-іспанську базу Рота і таким чином кількість американських есмінців там зросте від 4 до 6.

За словами президента США, у Польщі Сполучені Штати створять постійний штаб п'ятого армійського корпусу США. Це допоможе посилити сумісність військ США та НАТО по всьому східному флангу Альянсу.

Крім того, США відправлять дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилять протиповітряну оборону в Німеччині та Італії. У Румунії буде розміщена ротаційна бригада у розмірі до 3 тисяч бійців та 2 тисячі іншого персоналу.

Як повідомляв "Апостроф", генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг анонсував історичні рішення на саміті НАТО в Мадриді.