RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Психолог пояснила, чому Путін готовий використати ядерну зброю і яка у нього є "лазівка"

Російський диктатор Путін психологічно готовий застосувати ядерну зброю в повномасштабній війні проти України для уникнення остаточного розгрому окупаційного війська країни-терориста РФ Збройними Силами України.

Про це заявила "Апострофу" політична психологиня, віцепрезидентка Асоціації політичних психологів України Світлана Чуніхіна.

За її словами, для Путіна ядерна зброя - це останній аргумент у цивілізаційній суперечці із Заходом.

"І його не бентежить, що в цьому випадку перемога Росії зводиться до бажання Путіна змусити вільний світ приймати його умови, зважати на його інтереси, прислухатися до його думки. Він неодноразово говорив, що Захід повинен "з повагою ставитися до Росії". Під Росією він розуміє винятково себе", - додала Чуніхіна.

Читайте також: Як говорити з дитиною про загрозу ядерного удару: поради батькам

Тобто для російського диктатора ганьба поразки в повномасштабній війні - це так звана соціальна смерть, яка для нього страшніша за фізичну.

"Психологічно він до цього готовий, у тому сенсі, що він не має моральних запобіжників від такого кроку. Більше того, для нього ганьба поразки це те, що може бути прирівняне до "соціальної смерті", це страшніше за фізичну смерть. У критичний момент він здатен піти на такий відчайдушний крок", - запевнила психологиня.

При цьому варто зауважити, що Путін і вся російська "партія війни", до якої входять Медведєв, Кадиров, Пригожин, Гіркін, умовні воєнкори, поставили на цю повномасштабну війну проти України все, що мають.

"Проте вони залишили собі невелику психологічну лазівку, в якій можливий порятунок. Якщо переконати самих себе та всіх навколо, що воюють вони не з "якоюсь" Україною, а одразу з усіма країнами НАТО, то поразка вже не буде такою катастрофічною. Хоча насправді саме українська армія тіснить росіян з окупованих територій", - резюмувала Світлана Чухініна.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін втратив контроль, він пригнічений – політичний психолог