RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зеленський прилетів до Саудівської Аравії: програма візиту

Президент України Володимир Зеленський, після проведення ставки Головнокомандувача у Києві, прибув з офіційним візитом до Саудівської Аравії.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на пост глави держави в Telegram.

Читайте також: Путін поводився, як принцеса: Зеленський розповів про спроби переговорів до вторгнення РФ 24 лютого

"Прибув до Саудівської Аравії. Виступлю на саміті Ліги арабських держав. Зустрінуся з наслідним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом і проведу інші двосторонні переговори. Серед пріоритетів візиту - повернення всіх політичних ув'язнених Криму та інших тимчасово окупованих територій, а також та незаконно депортованих громадян", - зазначив Зеленський.

Також президент планує представити українську формулу миру, до реалізації якої, за його словами, необхідно залучити якнайбільше держав і обговорити забезпечення енергетичної безпеки наступної зими.

"Ще один пріоритет - захист мусульманської спільноти України. Разом з нами - Мустафа Джемільов, лідер кримськотатарського народу. Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість з тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, - мусульмани", - додав Зеленський.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що після візиту Володимира Зеленського до Франції Париж оголосив про передачу нового пакету військової допомоги Україні.

Вас також може зацікавити:

"Вирішено" чи "може бути вирішено"? Що привезе Зеленський із турне Європою

Зеленський у Берліні зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем: фото, відео та всі подробиці

Вступ України до НАТО: у Німеччині підписали важливу декларацію