RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Зеленський в Берліні зустрівся зі Штайнмаєром і Шольцем: фото, відео і всі подробиці

У неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський, який напередодні перебував з державним візитом в Італії, прибув до Німеччини вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Про це пише Spiegel. За інформацією видання Bild, Зеленський вже прибув до штаб-квартири Міноборони Німеччини.

Військово-повітряні сили ФРН забрали президента України в Римі (там він зустрічався з Папою Франциском у суботу) на Airbus A319. На шляху до Берліна літак Зеленського захищали винищувачі Eurofighter.

Близько 10 години стало відомо, що президент України Володимир Зеленський провів зустріч з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром.

"Перший візит до Німеччини з початку повномасштабної російської агресії. Ми обговорили поточну ситуацію та інтенсивну співпрацю між Німеччиною та Україною. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну політично, військово та фінансово доти, доки це буде необхідно", - прокоментував Зеленський зустріч з президентом Німеччини.


Також близько 11-ої години Зеленський зустрівся з канцлером Олафом Шольцем. Лідери двох країн пішли на двосторонні перемовини.

Після зустрічі лідерів країн Зеленський та Шольц дали спільну прес-конференцію. Шольц знову повторив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки треба буде.

"Допомога Німеччини – це захист українців в містах і селах, саме їх захищає надана вами ППО, на полі бою життя наших воїнів захищає надана вами зброя. Українці завжди будуть вдячні Німеччині за надану допомогу.

Час для дій саме зараз – ми всі хочемо, що ця війна закінчилася, але закінчилася справедливим миром і поверненням всіх українських територій. Саме зараз ми всі можемо зробити, щоб Росія зазнала найбільшої поразки.

Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення", - подякував Зеленський канцлеру Шольцу за оголошений новий пакет військової допомоги Україні.

До візиту президента України уряд Німеччини пообіцяв виділити понад 2,7 млрд. євро для надання нового пакету військової допомоги Києву.

Читайте також: Кількість ліквідованих окупантів стрімко наближається до 200 тисяч: останні дані Генштабу

За даними Spiegel, це найбільший на сьогоднішній день пакет озброєнь для України з початку збройного конфлікту. Однією з основних цілей допомоги є зміцнення протиповітряної оборони України. Буде передано 20 бойових машин піхоти Marder, 30 танків Leopard 1 та 4 системи ППО Iris-T-SLM. На додаток Iris-T-SLM буде поставлено ще дванадцять пускових установок Iris-T-SLS із сотнями ракет для цієї системи. Цей пакет майже вдвічі збільшує допомогу Україні з лютого 2022 року.

"Цим цінним внеском у вигляді вкрай необхідного озброєння ми ще раз показуємо, що Німеччина серйозно ставиться до підтримки. Німеччина надаватиме посильну допомогу стільки, скільки потрібно", - цитує видання міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса.

Нагадаємо, що Велика Британія підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Вас може зацікавити:

У чому відмінність ракет Storm Shadow та російських КАБів: відповідь ЗСУ

Очільник Пентагону назвав термін передачі Україні танків Abrams

Всі обіцяні Великою Британією танки Challenger 2 вже в Україні, — міністр оборони Воллес