RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Девальвація та суттєве уповільнення зростання: експерт розповів про проблеми економіки Китаю

Одна з провідних економік світу стикається з загрозами неконтрольованої девальвації та суттєвого уповільнення економічного зростання. Однією з причин нинішніх проблем Китаю стали суворі локдауни під час пандемії коронавірусу.

Про це заявив банкір, інвестор Денис Горбуненко у Facebook.

За його словами, закриття підприємств, обмеження на пересування громадян та інші жорсткі карантинні заходи призвели до того, що люди стали менше витрачати на товари та послуги.

"Це призвело до зниження обсягів виробництва, оскільки підприємства побачили недостатній попит на свою продукцію. Спад міжнародного туризму та торгівлі також вплинув на китайську економіку, особливо на галузі, що залежать від експорту", - пише Горбуненко.

Наслідки дефляції, що спостерігається нині, "можуть виявитися негативними" для розвитку економіки Китаю. За словами експерта, люди та бізнес зайняли вичікувальну позицію, розраховуючи на подальше падіння цін. Це призводить до того, що люди відкладають покупки та інвестиції.

"Це може призвести до "спіралі відкладеного попиту", коли споживачі та компанії відкладають витрати в очікуванні ще нижчих цін. Подібний сценарій може ще більше знизити виробничу активність та підвищити безробіття", - вважає Горбуненко.