RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

29 вересня

Всі новини

Участь Росії в другому Саміті миру: Портников вказав на юридичну перепону

Президенту України Володимиру Зеленському доведеться скасувати власний указ про відмову від перемовин з главою Кремля Володимиром Путіним перед другим Самітом миру, щоб мати юридичні умови для запрошення представників російської влади на Саміт.

Про це в ефірі на своєму YouTube зазначив журналіст Віталій Портников.

Він підкреслив, що подібні політичні процеси в авторитарній Росії керуються безпосередньо Путіним, відповідно, сам він прийматиме рішення про участь чи неучасть росіян на Саміті та стверджуватиме склад делегації.

"Делегацію на цей саміт стверджує Володимир Путін, який вже давно вимагає скасування указу президента України щодо неможливості перемовин з президентом Російської Федерації. Чи готовий Володимир Зеленський скасувати цей свій указ, виданий після трагічних подій на Київщині для того, щоб провести перемовини з представниками Російської Федерації на мирному Саміті?", - питає він.

Віталій Портников вважає, що українська влада не має виключати варіанту, коли сам Путін захоче приїхати на Саміт, і в такому разі президенту України треба бути готовим до прямих перемовин.

"Які це мають бути представники? Якщо Саміт відбувається на рівні голів держав, там присутній сам президент України Володимир Зеленський, то чи може бути так, щоб від Росії був присутній Володимир Путін? Якщо він захоче приймати участь у такій зустрічі", - зазначив журналіст.

Раніше президент України Володимир Зеленський вчергове заявив, що розраховує на участь у другому Саміті миру представників Росії, зокрема для того, щоб отримати гарантії припинення обстрілів об'єктів української енергетики.