RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко висловився з приводу виборiв на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що в разі виконання необхідних умов, передбачених Мінськими домовленостями, місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися до кінця нинішнього року.

Про це Порошенко сказав журналістам після урочистостей з нагоди запуску нової патрульної поліції в Краматорську, повідомляє Укрінформ.

"Я не виключаю цього!", – заявив він, відповідаючи на питання журналіста про те, чи можливе проведення місцевих виборів на окупованих територіях в цьому році.

Порошенко підкреслив, що проведення виборів можливо лише після того, "коли буде безпеку, коли буде припинення вогню, коли віддадуть заручників, коли ми заведемо збройну місію і ця місія стане не тільки на лінії зіткнення, але і на кордоні".

"Я впевнений в тому, що тільки політичним процесом, виборами можна повернути окуповані території під український суверенітет", – зазначив президент.

"Я довіряю Донбасу. Там теж є українці, які зараз перебувають в жахливих гуманітарних, соціальних і економічних умовах", – додав Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше один з високопоставлених співробітників українського Мзс стверджував, що виборів на окупованому Донбасі в цьому році не буде, і українська влада це розуміє.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в ході виступу на Раді безпеки заявив, що Україна за проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, але по українським законам і під наглядом ОБСЄ.