RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Обшуки в Одеській ОДА: з'явилися подробиці від Луценка і Саакашвілі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко і голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Михайло Саакашвілі прокоментували обшуки у людей одеського губернатора.

Саакашвілі зазначив, що сьогоднішні обшуки в ОДА пройшли в День незалежності Грузії, передає 112.

"Сьогодні День незалежності Грузії. Мабуть, вирішили піднести подарунок", — сказав Саакашвілі.

Він також підкреслив, що екс-генконсул Грузії Теймураз Нішніанідзе, який, за версією Генеральної прокуратури України, причетний до незаконних фінансових операцій, не є співробітником Одеської ОДА.

"Це був наш генконсул, який працював в Одесі, який не працює в моїй адміністрації, у якого немає кабінету в моєї адміністрації. Йому пред'явили звинувачення, що в 2011 році, до 2013 року, він оформляв неправильно якісь податки через свій дипломатичний статус. І зараз, в 2016 році, із-за того, що в 2011-му він нібито зробив щось не так з податками, вони зайшли у відомство, в якому він не працює, в якому він не сидить, і вони вирішили обшукати і заточити співробітниць, викликати пресу і сказати, що в приміщенні Саакашвілі — обшуки", — зазначив губернатор Одеської області.

У свою чергу слова Луценка передає прес-служба ГПУ.

"Генеральним прокурором Юрієм Луценком було заслухано доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону при їх проведенні і попередніх результатів щодо обшуків у рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні в 2012-2013 роках. Дана справа перебуває у провадженні СБУ, Генеральна прокуратура здійснює нагляд за дотриманням законності при проведенні слідчих дій", — наголошується в повідомленні.

"Генеральний прокурор повідомив, що дані слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів про перевірку діяльності низки благодійних фондів, зокрема Фонду "На благо Одеси". Вищезгаданий Фонд потрапив під увагу правоохоронців за те, що екс-Генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень. В ході обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ і ГПУ в рамках вищезгаданої справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадових осіб у нинішній час", — розповідають в Генпрокуратурі.

"Також Генпрокурор зазначив, що при проведенні слідчих дій з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося. Обшуки проводилися на законних підставах. До самого голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі питань у слідчих не було. Вищевказані слідчі дії в Одесі не мали ніякої політичної складової.

Луценко додав, що перевірки діяльності ряду благодійних фондів на території України будуть проведені найближчим часом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) розповіли про результати обшуків у кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси".