RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У літаку, який доставив Савченко в Україну, знайшли слід Яценюка

Президентський літак, яким прилетіла до Києва українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, звільнена з російського полону, часто використовував колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Про це пише Страна.ua.

Українську льотчицю забирав з Ростова до Києва відомий президентський літак АН-74ТК-300Д, на борту якого Савченко перебувала разом з нардепом Іриною Геращенко та прес-секретарем президента України Святославом Цеголком. Цей літак проектувався спеціально для другого глави держави Леоніда Кучми.

"Цей літак спочатку проектували для Леоніда Кучми. Розробкою займався Харківський авіаційний завод. Далі АН-74ТК перейшов у спадок до Ющенка, потім до Януковича, і тепер він обслуговує АП Порошенко", — розповів Коновалов.

За словами експерта, АН-74ТК-300Д — унікальний літак: його салон виконаний зі світлої шкіри та оброблений рідкісним видом червоної деревини. "Є пікантна подробиця про те, що дерево для салону цього літака вибирала особисто дружина Леоніда Кучми. Про її характер ходять легенди, і для обробки панелей Людмила Кучма вибрала рідкісне дерево — африканський помеле махагон", — зазначив експерт.

Фото Страна.ua

Крім того, в літаку також є попільнички з 24-каратного золота і унікальні ілюмінатори овальної форми.

За словами Коновалова, АН-74ТК-300Д, вартість якого оцінюється в 15 млн доларів, часто використовував екс-прем'єр Арсеній Яценюк. На борту президентського АН-74 державної авіакомпанії він часто літав у робочі відрядження, хоча до цього обіцяв користуватися виключно економ-класом.

"Державна авіакомпанія, звичайно, не здає такі судна в оренду, але скористатися літаком, приблизно такого самого класу, зараз можна за 5-6 тисяч доларів за одну льотну годину", — додав Коновалов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар українського президента Петра Порошенка Святослав Цеголко розкрив деталі звільнення Надії Савченко з російського полону.