RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про багатомільйонну аферу з держзакупівлями України на військових заводах Росії

Міністерство освіти України закупило у Росії 65 шкільних автобусів ПАЗ, які видала за український продукт.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За документами, автобуси нібито зроблені в Харкові, однак насправді журналістам вдалося встановити, що транспортні засоби були виготовлені в Російській Федерації на Павлівському автозаводі, який входить в групу ГАЗ. Заводи з цієї групи виробляють військову техніку і повинні підпадати під санкції з боку України.

Повідомляється, що автобуси, що ввозять з Росії, готові на 95%. В Україні їм тільки замінюють сидіння, прикріплюють ремені безпеки, встановлюють сигнальні маячки і кріплять новий логотип. Замість російського ПАЗ – український ПАЗ "Мрія". Вартість кожного "Пазика" - більше мільйона гривень. При цьому на придбання російських автобусів Україна вже витратила 78 мільйонів гривень.

Журналісти відзначають, що за адресою в Харкові, де за документами нібито виробляють автобуси, насправді немає виробничих площ, а знаходиться лише старий закритий кінотеатр.

"Злитеся, що в Європі деякі пропонують зняти санкції з РФ? Та ви подивіться на нас. Ми в Росії ПАЗики купуємо!", - у Twitter прокоментував сюжет відомий журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", фахівці дали прогноз, що буде з гривнею восени.