RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Зустріч Порошенко з лідерами фракцій: головні підсумки

На зустрічі представників парламентських фракцій з президентом України Петром Порошенко обговорювалися склад Центральної виборчої комісії, пенсійна реформа, закон про кінематограф, блокада Донбасу і меморандум з МВФ. Про це розповіла народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко телеканалу "112 Україна".

"Відбувся широкий діалог щодо кандидатур у члени ЦВК, з огляду на ситуацію з Охендовським. Знайшли консолідовану позицію щодо законопроекти про кінематограф, пов'язані з українською мовою тощо", - заявила депутат.

За її словами, відбувся "дуже цікавий" діалог з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, за результатами якого було ухвалено рішення найближчим часом опублікувати текст пенсійної реформи, щоб обговорити її з суспільством і парламентом.

Крім того, президент і депутати домовилися про те, що текст меморандуму з Міжнародним валютним фондом буде оприлюднений, як тільки цей офіційний документ буде підписаний, щоб суспільство і парламент могли переконається, чи немає там протиукраїнської позиції.

За словами Луценка, також було проаналізовано наслідки торгової блокади Донбасу і ситуація з металургією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головною темою зустрічі президента і лідерів фракцій Верховної Ради будуть питання співпраці з МВФ і Європейською комісією.