RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

СБУ повідомила про ліквідацію російської агентурної мережі: опубліковано фото і відео

Служба безпеки України викрила резидентурно-диверсійну мережу спецслужб РФ, яка діяла на півдні України та у районі проведення антитерористичної операції. Про це повідомили керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук та начальник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко, передає прес-центр спецслужби.

За їх словами, співробітники СБУ встановили, що мережа була сформована під безпосереднім керівництвом та координацією головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ.

Першим завданням резидентів було створення на найбільш важливих об’єктах інфраструктури та військових частинах південного регіону своєї агентури. Крім того, зрадникам були поставлені завдання: копіювати службові документи, візуально спостерігати за військовими об’єктами, надавати фото- та відеоінформацію про переміщення особового складу та техніки ЗСУ.

Керівником та координатором мережі російські спецслужби призначили свого давнього агента ‒ учасницю трагічних подій на Куликовому полі в Одесі, у саму групу ввійшли переконані прихильники створення "Одеської народної республіки" - колишні і діючі військовослужбовці ЗСУ.

Як повідомили у СБУ, після отримання інформації про підготовку групи до диверсійних актів спецслужбою було прийнято рішення про затримання її членів.

"Військова контррозвідка СБУ із залученням спецпідрозділу "Альфа" 19 березня затримала в Одесі чотирьох членів резидентури під час передачі зібраної інформації. У тому числі її керівників", ‒ повідомив Олександр Ткачук.

Під час обшуків у членів резидентури виявили саморобні вибухові пристрої, зброю та список з прізвищами сімох українських активістів регіону. Зловмисники встигли зібрати інформацію, зокрема, про місця їхнього проживання та маршрути пересування.

Головним слідчим управлінням СБУ проводяться невідкладні слідчі дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, як раніше заявили у СБУ, російські спецслужби використовують у своїх інтересах народного депутата України Надію Савченко.