RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Експерт з безпеки оцінив готовність силовиків запобігати терактам в Україні

Експерт у сфері безпеки, президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки Сергій Шабовта вважає, що українські правоохоронці можуть зіткнутися з проблемами в разі виникнення серйозної загрози у вигляді теракту.

Таку думку він висловив в бліц-інтерв'ю "Апострофу".

"У нас є певна екзальтована підготовка до масових заходів, що яскраво спостерігалося при підготовці до "Євробачення" і при святкуванні третьої річниці Революції гідності. Але у мене таке враження, що це більше зовнішня показуха, ніж продумана і спланована оцінка загроз, які реально існують в Україні", - каже Шабовта.

У приклад він наводить ситуацію, коли правоохоронці не змогли попередити зіткнень під час заходів 9 травня. Експерт вказує на те, що підготовка провокацій навіть не приховувалася організаторами. "Тоді напрошується питання: якою мірою наша система готова до того, що буде готуватися таємно, без жодних гасел і оголошень? Я боюся, що тут можуть бути проблеми", - зазначає він.

Шабовта заявив, що "правоохоронна система працює на фальшиву картинку" і вказав на явні помилки поліцейських, які вони допустили під час проведення Євробачення в Києві. Серед них він назвав невиправдане оголення значних районів столиці, робота поліцейських понаднормово, залучення до охорони порядку іногородніх поліцейських, які не знають особливостей міста.

"Тому я дуже боюся, що стійка тяга до красивих рапортів і псевдопереконливих картинок може зіграти погану роль, якщо виникне ймовірність серйозних терористичних злочинів", - зазначив експерт.

Читайте на "Апострофі" повний текст матеріалу: Тяга до показухи вийде нам боком: експерт про загрозу терактів в Україні.