RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Саакашвілі знову змінив маршрут поїздки в Україну

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, якому так і не вдалося повернутися в Україну потягом "Інтерсіті" "Перемишль - Київ", має намір на автобусі їхати до пункту пропуску "Краковець" на польсько-українському кордоні.

ПОВЕРНЕННЯ СААКАШВІЛІ В УКРАЇНУ: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Про це він заявив 10 вересня під час брифінгу в Перемишлі.

"Ми зараз будемо разом їхати на автобусі до "Краковця", - сказав Саакашвілі.

За його словами, українська влада має надію на те, що політику не вдасться доїхати до кордону і запевнив, що не відмовиться від рішення повернутися в Україну.

"Я не зроблю такого подарунка Порошенку, щоб я не поїхав на український кордон, не поспілкувався з прикордонниками і не вирішив своє право повернутися в Україну", - заявив Саакашвілі.

При цьому він застеріг владу від залучення до ситуації "тітушек" і застеріг, що в такому випадку відповідальність буде лежати на ній.

За останніми даними, Саакашвілі має намір перетнути кордон не через пункт пропуску "Краковець", як повідомлялося раніше, а через пункт пропуску "Медика-Шегині".

За даними на 18:03 Саакашвілі прибув до пункту пропуску "Шегині", але ще не перетнув кордон. Також до прикордонного пункту прибув автобус з депутатами, які супроводжують політика.

Нагадаємо, спочатку політик збирався повертатися в Україну через пункт пропуску в Краковці. Однак після виступив із заявою про те, що він прийняв рішення поїхати в Україну на потягу з Перемишля, щоб уникнути провокацій.

Однак потяг з Саакашвілі не відправився в належний час, а пасажирів попросили обрати альтернативний шлях повернення.