RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Повернення Саакашвілі в Україну: останні дані про його пересування

Потяг "Інтерсіті" "Перемишль - Київ", в якому екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі має намір повернутися в Україну, досі не почав свій рух, хоча раніше диспетчер оголосив відправку.

ПОВЕРНЕННЯ СААКАШВІЛІ В УКРАЇНУ: ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Про це заявив екс-депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Єгор Фірсов на своїй сторінці в Facebook.

"Переламали! Поїзд відправляється разом з Саакашвілі! 10 хвилин повернулися до першого сценарію. Знову оголосили про те, що потяг буде стояти поки Саакашвілі не покине його", - зазначив екс-депутат.

Колишній речник СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook зазначив, по гучномовцю і провідником було оголошено, що поїзд не рушить, поки в ньому знаходиться Саакашвілі.

"Українська влада порушує права громадян України та інших країн на території Польщі! Ми заявили польській поліції про злочин. Сотні пасажирів в заручниках свавілля зараз в потязі в Перемишлі!", - написав він.

Також Лубківський опублікував фото з потягу.

У той же час в Нацполіції України заявили, що не мають відношення до того, що потяг "Перемишль - Київ" не випускають із залізничної станції, вимагаючи висадити Саакашвілі.

"Нацполіція не має ніякого відношення до розкладом відправлення залізничних складів. Це питання не знаходиться в компетенції Нацполіції України", - йдеться в заяві.

Особливість обраного Саакашвілі маршруту повернення полягає в тому, що документи у пасажирів співробітники прикордонної служби перевіряють в дорозі. Отже, політика не висадять з транспорту десь в дорозі, а зможуть зробити це тільки під час наступної зупинки – на залізничній станції у Львові.

Нагадаємо, ще 3 вересня "Апостроф" з посиланням на свої джерела в українському політикумі повідомляв, що Міхеїл Саакашвілі може прибути в Україну потягом "Перемишль - Київ".

Більше читайте в статті "Апострофа": Готовий жити на кордоні: як Саакашвілі буде повертатися до України.