RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Надання Саакашвілі політпритулку в Україні: з'явилося важливе уточнення від міграційної служби

Заява про надання політичного притулку колишньому голові Одеської обласної державної адміністрації Міхеілу Саакашвілі була подана з порушеннями.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Державної міграційної служби України.

"11.09.2017 року о 9:00 в канцелярію Головного управління ДМС у Львівській області невстановленою групою з 4-х осіб (не пред'явили ніяких документів, що засвідчують особу) було залишено заяву про надання додаткового захисту від імені громадянина Саакашвілі М. До заяви були долучені копія паспорта громадянина України", - наголошується в заяві.

Відмову розглядати заяву Саакашвілі у визнанні його біженцем співробітники ДМС пояснили тим, що заяву було подано з порушенням п.8 ч.1 ст.1 (заява невстановленого зразка) та ч.1 ст.7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

У відомстві зазначають, що "Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає обґрунтовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо його залишення території України виключно в рамках чинного законодавства".

Як повідомляв "Апостроф", генпрокурор України Юрій Луценко зробив резонансну заяву про екстрадицію Саакашвілі.