RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Атака військ Путіна з Криму: український генерал зробив важливе уточнення

Генерал-лейтенант Ігор Романенко уточнив, що коли говорив про накопичення російських військ в окупованому Криму, він не мав на увазі, що вони планують йти в атаку найближчим часом.

Пояснення він дав в бліц-інтерв'ю "Апострофу".

"Мої слова трохи перекрутили – я говорив про те, що Путін сприймає Крим (про це він казав під час анексії і пізніше) як форпост або непотоплюваний авіаносець. І далі я наводив приклади посилення угруповань російських збройних сил, включаючи повітряне, морське і наземне. І обговорював, яка техніка є на озброєнні російських військ", - говорить Романенко.

При цьому він зазначає, що Росія постійно створює угруповання, які можуть йти на місця постійно дислокації, або залишатися в місцях тимчасової дислокації. За словами генерал-лейтенанта, в окупованому Криму постійно залишаються угруповання, так як це єдиний боєздатний лівий фланг РФ.

"І тому війська готуються, перевіряються, оснащуються і при необхідності можуть бути використані", - говорить Романенко, додаючи, що експерти розглядають такий стан як серйозну противагу силам НАТО.

"Тому по Криму ось так. Там вже (в ЗМІ з посиланням на Ігоря Романенка, -" Апостроф ") сказали, що створили угруповання, а завтра будуть воювати - це неправильно, вони трохи перекрутили. Але те, що наростили силу, треба знати чітко", - пояснює військовий.

Також Романенко не заперечує, що угруповання російських військ в Криму можуть бути використані проти України.

"Це однозначно і використовується в першу чергу проти нас. Ви подивіться, угруповання військ в Джанкої, вони відпрацьовують операції по захопленню важливих для України державних об'єктів. Або заводять нові дизельні човни з крилатими ракетами - хіба це оборонна зброя?", - наголошує він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Путін похитнувся, але його війська тренуються захоплювати Україну – генерал.