RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гучний скандал навколо керівництва НАЗК: джерело вказало на цікаву деталь з людиною Порошенка

Заява глави департаменту фінконтроля НАЗК Анни Соломатіної про корупцію в керівництві агентства вдалим чином збіглася з фіналом конкурсу на посаду голови Державного бюро розслідувань, який за даними джерела в конкурсній комісії, має відбутися 16 листопада.

"Увесь негатив зосереджується на двох людях – голові НАЗК і кандидаті. Якось дивно це виглядає. Насторожує", - сказало "Апострофу" джерело.

Справа в тому, що на пост глави ГБР претендує Олексій Горащенко, який був названий президентським куратором НАЗК.

Більш того, до складу групи підтримки Соломатіної під час її викривального брифінгу увійшли нардепи Мустафа Найєм, Віктор Чумак та Світлана Заліщук, яких важко назвати лояльними Порошенку. Відповідно, після скандалу, в якому засвітилося прізвище Горащенкова, пропрезидентський кандидат навряд чи зможе претендувати на перемогу в конкурсі на посаду голови ДБР.

"ДБР зможе проводити розслідування проти НАБУ і фактично заблокувати його діяльність, тому президент робить все можливе і неможливе для того, щоб в ДБР у нього була своя людина, - пояснює "Апострофу" політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко. – Якщо пригадати першу редакцію закону про ДБР, там було передбачено, що голову призначає Кабмін, але президент переламав цю норму і наполіг, щоб саме він цим займався".

Детальніше про скандал навколо НАЗК і чому ситуація б'є по президенту читайте в матеріалі "Апострофа" - "Війна" в українській владі: Порошенко отримав серйозний удар.