RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Допоможуть тільки США: генерал розповів, що змусить Росію піти з Донбасу

Змусити Росію вивести свої війська з Донбасу може тільки серйозний тиск з боку США.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ у 2006-2010 роках Ігор Романенко.

Він зазначає, що Кремль готовий йти на поступки не тільки через санкції, а й через побоювання за капітали людей, які пов'язані з втручанням у вибори американського президента.

"По-перше, в американців дуже серйозні можливості. Вони можуть не тільки показати, а й заблокувати ці фінансові капітали, що буде серйозним наслідком для путінського оточення", - говорить генерал.

Другою причиною Романенко називає майбутні вибори президента в РФ.

"Путін розуміє, що під вибори треба якось міняти ситуацію, зберегти обличчя в питанні України і, все-таки, спробувати реалізувати його стратегію. Щоб Донбас повернувся до України, але все, що повернулося, через людей і структуру впливало би на життя України. Це те, чого добивався Путін", - відзначає він.

За словами генерала, не варто також забувати про те, що антиросійські санкції ще не дійшли до такого рівня, як це було за часів СРСР.

"Це і відключення від SWIFT. І дії у сфері видобутку нафти і газу в умовах півночі - США і Канада пріоритет тут, без них росіяни не зможуть це робити. Це стосується і поставок з Америки в Європу скрапленого газу. Якби США захотіли, то імперію зла можна було б розвалити. Звичайно, Путін теж цього остерігається", - пояснює Романенко.

Також генерал зазначає, що в боротьбі проти Росії для України важлива підтримка і інших закордонних партнерів.

"Важливо, щоб і союзники нам сприяли. Не тільки США, але і європейські союзники. Як говориться в українському прислів'ї, "гуртом і батька легше бити". Але принципово зрушити ситуацію з місця можуть лише американці", - говорить Романенко.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Кремль буде виводити війська з Донбасу, але є інша загроза – генерал.