RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Раді вказали на цікаві деталі в конфлікті між Порошенком і Саакашвілі

Позафракційний нардеп Віктор Чумак вважає, що президента України Петра Порошенка можуть вміло використовувати для досягнення бажаних цілей в скандалі навколо лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це він заявив "Апострофу".

"Порошенко - людина досить емоційна, і іноді такі ж рішення приймає, а не розумні. Може, хтось грає на його емоціях. В адміністрації постійно роблять дурниці. Викидають людей незаконно, за що Петро Олексійович отримав попередження вже не тільки всередині країни, але і з боку своїх європейських колег, не пускав самого Саакашвілі в країну, намагався натиснути на Авакова (міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, - ред.), щоб розігнати "Майдан" (акції, що почалися 17 жовтня під Верховною Радою, - "Апостроф")", - зазначив Чумак.

Разом з тим, у владі вважають, що за заявами Саакашвілі про те, що Порошенко дав розпорядження заарештувати його в найближчі дні, стоїть ні що інше, як бажання нагадати про себе.

"Єдине, що зміг влаштувати Саакашвілі - це бої на українському кордоні. Після цього всі інформаційні приводи зникли, тому, безумовно, для нього вкрай важливо якось звернути на себе увагу. І якщо інші політики звертають на себе увагу, критикуючи рішення уряду, президента, пропонують свої рішення, то Саакашвілі каже тільки про себе", - заявив член фракції БПП нардеп Олександр Бригинець.

Він підкреслив, що для арешту необхідна кримінальна справа з запобіжним заходом у вигляді утримання під вартою, якої немає.

"У нас не президент здійснює арешти, а прокуратура, НАБУ і інші правоохоронні органи. І робити вигляд, що президент керує всіма силовиками, як про це говорять - це дурниця. Для того, щоб заарештувати Саакашвілі, необхідне порушення кримінальної справи і серйозна причина, яка передбачає арешт. І, швидше за все, не просто арешт, а щоб суд виніс вирок у вигляді утримання під вартою. Якщо Саакашвілі знає, що він зробив кримінальний проступок і проти нього є така кримінальна справа, то це цілком може бути. Але, я думаю що якби така справа була відкрита, то про це б уже знали", - підсумував Бригинець.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Саакашвілі заарештують в найближчі дні? З'явилося кілька версій".