RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чим далі в ліс, тим товщі партизани: в мережі бурхливо обговорюють дані про те, як Янукович вивів з України $ 1,5 млрд

Оприлюднення інформації про те, як колишньому президенту України Віктору Януковичу вдалося вивести з України $ 1,5 млрд активно обговорюється серед українців.

В матеріалі "Української правди" на цю тему вказується, що в оприлюдненому документі описані вісім схем розкрадання державних коштів в енергетичній та банківській сферах.

При цьому наголошується, що організатори схем так і залишаються безкарними. Відомо лише про вирок суду Олександру Кацубі і Аркадію Калашникову. Кацуба пішов на угоду зі слідством і дав свідчення, але вони так і не привели до пред'явлення підозр Юрію Бойку.

Також наголошується, що завдяки описаним схемам було вкрадено понад 13 мільярдів гривень. Але про те, хто саме стояв за цими угодами і як відбувалися фінансові операції для кожної зі схем у вироку суду не повідомляється.

У документі міститься опис тільки одного з етапів легалізації незаконно отриманих грошей - їх відмивали через спеціально створені 400 українських та іноземних компаній.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти Al Jazeera розповіли про незаконну угоду Курченка з українськими олігархами по "грошам Януковича".