RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вплив на Україну і світ: генерал пояснив, навіщо Путіну ядерна зброя в Криму

Наявність в окупованому Криму ядерної зброї дозволяє російському президенту Володимиру Путіну шантажувати Україну і весь світ.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" пише генерал-лейтенант, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

"Чи можуть ці боєголовки бути приведені в дію? Є відомий підхід у режисерів: якщо у виставі ви бачите в першому акті рушницю, яка висить на стіні, то в якомусь із актів вона повинна вистрілити. Так от – розмістити боєголовки не є самоціллю. Це вплив і тиск в першу чергу на Україну, але й на Європу і в цілому світ - на тих же американців, китайців. І тому, якщо завозиться, то… Я ще раз хочу нагадати, що Путін офіційно заявив, що вони були готові застосувати тактичну ядерну зброю", - зазначає генерал.

Також Романенко нагадує, що раніше даний вид зброї належав і знаходився в Україні.

"Вона взялась тут, на терені України. Тому що тактично вона має невеликий радіус, але це ядерна зброя, яка була в України - і стратегічна, і тактична, і оперативна.

Ще будучи комбригом, я віддавав цю зброю, а військово-політичне керівництво нашої держави говорило про те, що це на благо. Тоді це була третя у світі ядерна потужність, але ми здаємо - і це буде на благо. А яке благо – ми зараз бачимо", - резюмує він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Путін оточує Україну військами: три небезпечних напрямки.