RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Епопея навколо створення в Україні Антикорупційного суду: названо проблемні моменти

В ході написання тексту законопроекту про створення Вищого антикорупційного суду його авторам довелося зіткнутися відразу з рядом проблем.

Про це один з авторів законопроекту про Антикорупційний суд, засновник "Фонду інновацій та розвитку" Георгій Вашадзе розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що спочатку Міжнародний валютний фонд і Світовий банк підпали під вплив "деяких українських політично ангажованих антикорупціонерів" і критикували законопроект.

"Коли ми поговорили з ними про це, вони визнали, що не повинні були так писати. На жаль, люди, які з ними співпрацювали, дали недостовірну інформацію. Тому я їм сказав: або будуємо конструктивний процес цих переговорів, або буде деструктив – політичний дискурс. І я думаю, що ми обов'язково доведемо до кінця справу антикорупційного суду", - розповів політик.

Пізніше виникли і інші проблеми, - юрисдикція суду, міжнародні експерти, іноземні експерти.

"Перше питання ми вирішили, як і питання кваліфікаційних вимог до суддів. Це все ставилося на одному рівні, - зауважив Вашадзе. - Зараз залишилося невирішеним питання іноземних експертів. За останні два місяці ми запропонували такі варіанти, які нікому й не снилися. Ми їх обговорювали паралельно і з АП, і з МВФ. Якщо наші альтернативи не влаштовували сторони, ми придумували нові. Останні дні я веду активне спілкування з представниками МВФ, щоб довести цей процес до кінця".

Так, на даний момент у МВФ на розгляді є дві альтернативи.

"Про їхній зміст я не можу розповісти, бо це добре налагоджений робочий процес, який йде між АП, МВФ і нами. Я не хочу його зіпсувати", - резюмував Вашадзе.

Більше про переговори з МВФ читайте в матеріалі "Апострофа": Ми створимо хорошу практику для Росії без Путіна - автор важливого закону про переговори з МВФ і новий суд.