RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Встав і пішов: стало відомо, як зухвала витівка Авакова розлютила Порошенко

За інформацією журналістів, глава МВС і один з лідерів "Народного фронту" Арсен Аваков достроково залишив останнє засідання так званої "стратегічної дев'ятки", чим розлютив президента Петра Порошенка.

Про це пише відомий журналіст Сергій Рахманін в своїй статті для "Дзеркала тижня".

"Останнє засідання "стратегічної дев'ятки" Аваков (як нам розповіли) покинув достроково, пославшись на важливі справи. На роздратоване питання президента, які справи можуть бути важливіше спілкування з главою держави, міністр з натиском повторив "важливі" і відбув. До речі, ще раніше з цієї ж наради ретирувався і прем'єр, також пославшись на зайнятість", - відзначає він.

"Стратегічна дев'ятка" - також звана стратегічною радою - неформальний орган, до складу якого входять вищі керівники держави.

На думку журналіста, інцидент з Аваковим на засіданні є прикладом віддалення лідерів "Народного фронту" від Порошенка.

"Вожді НФ все виразніше дають зрозуміти президенту, що говорити про спільні передвиборчі плани навряд чи варто. Турчинов, головний ідеолог союзу Порошенко і "фронтовиків", формально залишаючись "при" голові держави, почав дрейфувати назад до Арсена і Арсенія. Тим більше що вожді НФ, підозрюючи його в надмірно активному заграванні з Петром Олексійовичем, почали трохи обмежувати його доступ до внутрішньої інформації і його вплив на прийняття внутрішньопартійних рішень", - пише Рахманін.

Раніше "Апостроф" писав про те, що днями спікер Верховної Ради Андрій Парубій демонстративно ігнорував дзвінки Петра Порошенка через скандальне голосування за склад ЦВК.

Крім того, докладніше про нинішнє положення Петра Порошенка читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко в пастці: як Рада створила коаліцію проти президента.