RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У ВМФ США розповіли, чому Порошенко увійде в історію

Гаррі Табах, який є командором ВМС Сполучених Штатів у відставці, заявив, що будь-який державний лідер не може бути ідеалом для всіх і не може постійно діяти правильно, але іноді він повинен приймати спірні рішення, тому президент Порошенко увійде в історію як лідер, який врятував Українську державу.

Про це він заявив на каналі Ukrlife.TV

Командор підкреслив - найважливіше в нинішній час те, що Україна не розвалилася 4 роки, адже 4 роки тому багато хто думав, що Україна перестане існувати, або як мінімум розколеться на кілька частин. Він додав, що потрібно визнати - в країні є хоч якась економіка, а також збереглися певні інститути демократії, а у Петра Порошенка був інший шлях у вигляді оголошення воєнного стану і розпалювання ще більшої війни. При цьому, на думку колишнього американського офіцера, ніхто б не зміг йому дорікнути за це, так як вторгнення країни-агресора було очевидним, однак він вибрав мирний шлях.

Крім цього, Гаррі Табах зазначив, що президент Порошенко легко б міг закрити неугодні йому телеканали, а також демократичні інститути, як це зробив диктатор Путін. Командор у відставці запевняє, що кровожерному очільнику Росії далося це складніше, оскільки він не може виправдати такі дії в мирний час, а ось українського лідера ніхто не посмів би покритикувати за подібні рішення.