RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Оборонка повинна працювати на повну навіть у мирний час - Гриценко

Держава повинна стимулювати розвиток оборонної галузі не тільки в умовах війни, а й у мирний час.

Про це лідер партії "Громадянська позиція" заявив в ефірі харківського телеканалу "Вести Ньюс".

"Оборонні підприємства повинні працювати в три зміни навіть без війни. Тому що оборонка - це проривна наука, нові технології, високотехнологічні і високооплачувані робочі місця. І це, без перебільшення, інженерний інтелект нації", - додав він.

Він підкреслив, що зараз не розвиваються ні авіаційний блок, ні високі технології в обробці.

"Все починається з оборонки, а потім шляхом конверсії йде в цивільний сектор. Держава повинна це стимулювати. І вона буде це робити", - впевнений Гриценко.

Він заявив, що є кілька кроків, щоб розвивати оборонну галузь: це державне оборонне замовлення, щоб армія і силові структури були забезпечені належним чином, плюс експортний потенціал. За словами Гриценка, в Україні повинен бути пов'язана і розробка, і закупівля своєї техніки для армії та інших силових структур. Тоді таку техніку будуть купувати і інші країни.

Крім цього, одним з важливих кроків, на думку політика, є створення окремого органу, який повинен координувати і планувати роботу оборонних підприємств. Зараз в Україні понад сто таких підприємств, в тому числі приватні. Тому, роботу такого закладу необхідно відновити, а контролювати її певною мірою повинен президент.

"Найгірше, що може бути, - коли Міноборони дають кошти на закупівлю озброєння, а по лінії цього органу не дають на розгортання потужностей з виробництва на заводах. Гроші лежать, а робочих місць і техніки немає. Тому, цю роботу в значній мірі повинен координувати президент ", - говорить Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, раніше лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко розповів про свій план модернізації армії.