RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Гриценко вимагає скликати екстрене засідання РНБО через ситуацію в Азовському морі

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко закликав владу скликати екстрене засідання РНБО і прийняти невідкладні рішення через загострення ситуації у морській акваторії України.

Про це лідер «Громадянської позиції» написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, загострення ситуації, а також нарощування агресивних дій Росії з використанням сил і засобів Чорноморського флоту і ФСБ РФ, в тому числі бойових кораблів і авіації, вимагає скликання екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Політик додав, що потрібно заслухати пропозиції міністрів оборони, внутрішніх справ, закордонних справ, економічного розвитку і торгівлі; військового командування – начальника Генштабу, командувача ВМС, командувача Нацгвардії; керівників Державної прикордонної служби, СБУ, Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки.

Також за його словами, потрібно затвердити план дій з використанням оборонних, політичних, дипломатичних, юридичних, інформаційних та інших засобів. Окремо – план інформаційної і юридичної роботи по лінії міжнародної дипломатії, як на двосторонній основі, так і в рамках міжнародних організацій.

«Послати чіткий сигнал і агресору, і міжнародній спільноті, і українському суспільству, що Держава Україна протидіятиме ворожим намірам і діям з боку Росії, захищатиме свої суверенні права і національні інтереси», - підсумував він.