RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з главою ДАБІ: Кудрявцев зробив несподівану заяву і показав фотодокази

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексій Кудрявцев вважає інформацію про відсутність у нього диплому про вищу освіту, спробою недоброзичливців перешкодити проведенню реформ.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За словами Кудрявцева, дискредитація проти нього почалася з моменту призначення нового глави ДАБІ в Одеській області Василя Буюклі. Це одна з причин, по якій почалася негативна кампанія проти Кудрявцева.

"Був призначений новий керівник, і він почав наводити там порядок. Сьогодні вже можна констатувати позитивні зміни в області: є громадськість, яка його підтримує, є забудовники, які бачать зміни, є малий і середній бізнес, який може це підтвердити", - розповідає чиновник.

Як пише видання, другою причиною, на думку керівника ДАБІ стало проведення кардинальних реформ в структурі держустанови.

"В останні роки в Держбудінспекції впроваджені значні реформи: децентралізація, прозорість видачі дозвільної документації, прозорість при перевірках, а також наш останній крок, який вже два місяці, як працює - це нова платформа "Прозора ДАБІ", яка не дає можливості маніпулювати при видачі дозвільних документів", - говорить Кудрявцев.

За його словами, команді ДАБІ залишилося два місяці, щоб повністю завершити розпочаті реформи.

"Сьогодні ми робимо все, щоб перейти від карального органу в більш консультативно-адміністративний. І ті люди, які виступають проти цього, вони і створюють цю кампанію в інтернеті проти мене", - зазначає чиновник, підкреслюючи, що зараз йде серйозний опір тим реформам, які вони разом з командою намагаються завершити.

Кудрявцев також пояснив ситуацію з дипломом.

"Хочу акцентувати увагу, що на момент призначення мене 26 червня 2015 року на посаду Голови Держархбудінспекції я мав два українських диплома - Київського міжнародного університету цивільної авіації за напрямом підготовки "Менеджмент" (бакалавр менеджменту), а також Національного університету "Одеська юридична академія" по спеціальності "Правознавство" (фахівець юрист). А вся інформація в ЗМІ про підроблені документи є маніпуляцією тих, хто не хоче, щоб реформи в будівельній галузі були продовжені".