RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Батьківщина" підтримала розірвання "великого договору" з Росією

"Батьківщина" одноголосно проголосувала за законопроект "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією" (№ 0206).

Про це повідомляє прес-служба партії.

Під час розгляду відповідного документа народний депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк назвав це питання стратегічним для держави.

"Законопроект, який ми розглядаємо, вніс президент України. Можна задати питання: а де президент України, а де міністр закордонних справ під час розгляду цього стратегічно важливого питання", - обурився він.

Борис Тарасюк також продемонстрував заяви Юлії Тимошенко, Григорія Немирі та Сергія Власенка, які зараз перебувають у відрядженні у Вашингтоні на запрошення Конгресу і Сенату США, з офіційним проханням до голови ВР Андрій Парубій зарахувати їхні голоси "За" денонсацію дружби з РФ.

Свою заяву глава "Батьківщини" заздалегідь опублікувала на особистій сторінці в Facebook, додавши також відповідні звернення депутатів з її фракції, які також знаходяться сьогодні в Америці.

"На жаль, я сьогодні фізично не можу бути присутньою на засіданні парламенту, оскільки перебуваю в США з візитом. Це дуже важлива поїздка для формування нових систем безпеки і гарантій України з боку Сполучених Штатів Америки. Вона заздалегідь узгоджена і не могла бути скасована або перенесена на інший тиждень ", - написала вона.

Лідер партії нагадала також, що саме Борис Тарасюк вніс відповідний проект про припинення дружби з Росією ще на самому початку роботи Верховної Ради VIII-го скликання.

Зі свого боку депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко зазначив з трибуни парламенту, що сьогоднішнє рішення є правильним, але запізнілим.

"У тому, що 4 роки не розривався цей договір про дружбу, є склад державної зради. І треба буде, коли створяться для цього правові умови, обов'язково з'ясувати, хто організував цю чотирирічну затримку по розірванню договору. Вони повинні за це бути покарані! "- заявив він.

Представляючи позицію партії, Борис Тарасюк, нагадав, що ще в 2015 році разом з колегами по фракції він вніс законопроект про призупинення дії принаймні кількох статей відповідного договору, включаючи одіозну статтю про стратегічне партнерство між Україною і Росією, але МЗС не знайшло для цього підстав.