RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Прес-конференція Порошенко: всі подробиці і повне відео

У неділю, 16 грудня, в Києві відбулася прес-конференція президента України Петра Порошенка.

"Апостроф" стежив за розвитком подій онлайн.

Основною темою прес-конференції стало становлення єдиної Української церкви. Також Порошенка запитали про участь у виборах в 2019 році, про резонансні вбивства, продовження військового стану та інше.

Дивіться повне відео прес-конференції

18:15 Прес-конференція президента закінчилася.

18:00 Порошенко, відповідаючи на питання "Апострофа", зізнався, що йому соромно за те, що він помилково обіцяв завершити війну в короткі терміни.

17:49 Порошенко відмовився коментувати скандальне рішення суду по Роману Насірову, якого суд повернув на посаду глави ДФС. Він заявив, що не хоче давати йому причину звертатися до Європейського суду з заявою про політичний тиск на суд. Разом з тим він зазначив, що суддя, яка ухвалила рішення, не проходила тестування і не є представником реформування суду. Також президент зазначив, що за його даними, Кабмін не має наміру відновлювати Насірова на посаді.

17:45 Ключ від миру між Україною і Росією знаходиться в руках у Путіна. Порошенко прізвище не назвав, але натякнув.

17:41 Порошенко готовий ініціювати питання про створення кримськотатарської автономии.

17:35 Загроза нападу Росії все ще зберігається. Про це, за словами Порошенка, свідчать супутникові знімки, які показують військову техніку Росії біля кордону з Україною. Якби була деескалація, президент би скасував військовий стан.

17:31 Президент поки не має наміру оголошувати про свою участь у виборах 2019 року. Обіцяє зібрати окрему прес-конференцію і там все розповість.

17:29 Порошенко каже, що особисто знав убиту Катерину Гандзюк і обіцяє, що всі причетні до злочину будуть покарані.

"Всі, хто причетні до цього злочину, точно понесуть відповідальність. Є дуже якісні матеріали, які напрацьовані (слідчими, - "Апостроф"), і моя вимога – справа не тільки щодо виконавців має якнайшвидше потрапити до суду", - сказав він.

17:22 Порошенко каже, що військовий стан введено на 30 днів і він не зірве проведення виборів. Якщо Росія не почне широкомасштабний наступ, військовий стан продовжувати не будуть.

17:15 Порошенко заявив, що може на виборах президента прийняти рішення про підтримку іншого кандидата на пост глави держави. Однак, зізнався, що дуже вірить в український народ.

"Якщо я прийму рішення балотуватися і якщо так трапиться, що буде хтось більш гідний, я буду йому допомагати", - сказав президент.

17:00 Путін особисто приймає рішення про те, відпускати чи не відпустити українських бранців. Захотів - звільнив, не захотів - ні.

16:55 Порошенко заявив, що прекрасно розуміє: Медведчук на переговорах в Мінську по Донбасу працює на Путіна. При цьому він зазначив, що можливо Медведчук єдиний, хто доносить до Путіна реальну інформацію. Деталі тут.

16:45 В лютому 2019 року Порошенко проситиме Верховну Раду проголосувати у другому читанні питання внесення до Конституції України перспективи членства України ЄС І НАТО.

16:27 Кремль використовував церкву в Україні в якості гіпнотичного дурману для утримання країни в сфері впливу.

16:20 Україна отримає Томос 6 січня. Порошенко отримав підтвердження від Константинополя.

Нагадаємо, президент 15 грудня ухвалив участь в Об'єднавчому соборі, який під головуванням представника Вселенського патріархату створив Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затвердив статут нової церкви.

Як повідомляв "Апостроф", Порошенко під час Об'єднавчого собору Українських православних церков посадили в президію.