RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна висунула Росії і бойовикам умови щодо обміну полоненими

Українська влада заявила, що готова обміняти 66 засуджених бойовиків на 19 ув'язнених, які утримують в так званих ДНР і ЛНР.

Про це повідомляє видання "Громадське", посилаючись на слова уповноваженої президента щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко.

"У Мінську 19 грудня відбудеться остання в поточному році зустріч Тристоронньої контактної групи. Це - 101-е засідання за чотири роки діяльності ТКГ", - розповіла вона.

За словами Геращенко, Україна готова помилувати 66 бойовиків в обмін на 19 заручників, що містяться у в'язницях окупованих Донецька і Луганська. Йдеться про військовополонених і незаконно утримуваного донецькому блогер Станіславі Асєєв.

Крім того, на засіданні ТКГ українська сторона в черговий раз запропонує Росії передати 23 засуджених громадян РФ в обмін на політв'язнів Кремля (Сенцова, Кольченко, Сущенко, Гриба, Панова та інших).

Як повідомляв "Апостроф", 13 грудня на КПВВ "Новотроїцьке" окупанти передали українській стороні 13 засуджених, які відбували покарання в тюрмах ДНР. Також терористи ЛНР передали Україні 42 ув'язнених, які висловили бажання відбувати покарання в українських в'язницях, а не на окупованій території Донбасу.