RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​В ЄБРР заявили про готовність співпрацювати щодо розвитку Харківської області

Глава Харківської ОДА Юлія Світлична провела зустріч із керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.

Про це повідомляється на сайті ОДА.

Під час зустрічі Петроне і Світлична обговорила проекти, які вже реалізуються і можуть бути реалізовані в регіоні за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Для мене велике задоволення бути в Харківській області. Оскільки я недавно зайняв цю посаду, то хотів здійснити подорож до Харкова якомога швидше. Для ЄБРР Харківщина - дуже важливий регіон. У нас тут є постійно працюче представництво. Такі представництва є всього в чотирьох регіонах України. Вражають цифри з приводу вашого розвитку, з огляду на ті умови, в яких знаходиться регіон. І ми хочемо з вами співпрацювати, бути частиною вашого розвитку", - зазначив Патроне.

Під час зустрічі також обговорювалися проекти, які вже реалізуються і можуть бути реалізовані в регіоні. На сьогодні вже реалізуються за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку оновлення рухомого складу електротранспорту в місті Харкові та будівництво нових станцій метрополітену.

Під час зустрічі також обговорили можливість включення банку в проект будівництва нового онкоцентру - найбільшого на сьогодні проекту в медицині.

"Ми запропонували ЄБРР долучитися до реалізації цього проекту в частині поставки нового сучасного обладнання для новобудови. Сподіваємося, що цей проект також знайде відгук цієї значущої європейської інституції. Налаштовані на роботу", - підкреслила Світлична.