RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" оцінили ймовірність розпуску Верховної Ради

Заява про розпуск Верховної Ради є політичною, а підстави для розпуску парламенту можуть виникнути лише після завершення 30 днів для формування нової коаліції.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час спілкування з журналістами під стінами Адміністрації Президента.

"Вчора отримав офіційне запрошення, згідно зі статтею 90 Конституції України про проведення нібито консультацій щодо розпуску VIII скликання Верховної Ради. З собою захопив Конституцію України. Хочу ознайомити президента зі статтями 83 і 90 Основного закону. Гарантом цієї Конституції є президент, який вчора приймав присягу", - сказав він.

Нардеп додав, що заяву про розпуск парламенту "ніякого відношення ні до закону, ні до Конституції не має".

Керівник фракції "Народний фронт" нагадав, що 17 травня з трибуни парламенту фракція оголосила про свій вихід з коаліції.

"У нас є новий президент, новий порядок денний, і під цей порядок денний треба формувати коаліцію ... З 17 травня розпочався відлік 30 днів, який передбачений статтею 83 Конституції на формування нової коаліції. Всі підстави для розпуску парламенту можуть були лише після того, як сплине 30-денний термін... Я хочу президенту нагадати про статті. Він як гарант Конституції не може підписувати такого указу", - зазначив Бурбак.

Разом з тим, Максим Бурбак підкреслив, що навіть якщо будуть оголошені сумнівні дострокові парламентські вибори, політична партія "Народний фронт" прийме в них участь, щоб відстоювати той курс країни і реформи, які відстоювала протягом 5 років.