RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Світлична провела переговори з керівництвом Європейського інвестбанку

Глава Харківської області Світлана Світлична в середу, 22 травня, провела робочу зустріч з керівництвом Європейського інвестиційного банку.

На своїй сторінці в Facebook вона повідомила про попередні підсумки співпраці на сьогодні і плани на майбутнє.

"Всього за підтримки ЄІБ ремонтні роботи проходять на 15 об'єктах в медичній та освітній сферах. Плануємо розширювати співробітництво в усіх напрямках. У пріоритеті, крім медицини, ЖКГ, транспорт і соціальна сфера", - написала Світлична.

У свою чергу глава представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон сказав, що останній раз був в Харківській області всього місяць тому, і це демонструє динаміку розвитку регіону.

"Ми дякуємо вам за підтримку, оскільки розуміємо, що успішна реалізація будь-якого проекту залежить у великій мірі від того, щоб була відповідальність", - сказав він.

Де Загон зазначив, що "дійсно, ЄІБ дуже добре робить інфраструктурні проекти, що стосуються ремонту доріг, мостів і так далі".

"Також наша організація фінансує ремонт і розвиток інфраструктури шкіл, госпіталів і т.д., а також малий і середній бізнес. Це показує ту стратегію і політику, яку веде ЄС щодо України. Ми працюємо, щоб імплементувати цю стратегію в життя", - пояснив глава представництва ЄІБ в Україні.

Як повідомляється, Світлична з іноземними партнерами відвідали відремонтовані приміщення Харківської обласної клінічної лікарні. Протягом 2018-2019 років в поліклініці ОКБ були відремонтовані 1, 2 і 3 поверхи: виконана внутрішня обробка, замінена каналізація і сантехніка, системи електроживлення та освітлення, облаштована економна система опалення. Крім того, відремонтовано покрівлю будівлі.

Заступник голови представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн висловила впевненість в тому, що соціальні проекти дозволять жителям регіону відчути підтримку європейських партнерів, яка сьогодні є в України.

"Між ЄС та Україною підписано дуже амбіційну угоду про асоціацію. Частина його - вільна торгівля. Але це не те, що звичайні громадяни можуть відчути. І для нас дуже важливо, що у нас є можливість реалізувати такі проекти: щоб люди могли бачити і відчувати користь від партнерства. Це частина реформи охорони здоров'я, яку ми також підтримуємо. І Харківська область - один з регіонів, який впевнено рухається вперед в напрямку реформ", - підкреслила Вайдеманн.