RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Шанси відставки Кабміну і вибори до Європарламенту: огляд політичних подій від експертів МЦПД

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень представили черговий огляд політичних подій в Україні і світі станом на 28 травня.

Відповідне відео було викладено на сторінці Центру в Facebook.

Так, експерт розповів про ситуацію в парламенті, де депутати продовжують провалювати законодавчі ініціативи. На його думку, в даний момент фракції та комітети повинні приступити до розгляду виборчої реформи і правок до відповідного законопроекту.

У світлі викладених фактів, експерт вважає, що шанси на відставку Кабінету міністрів або окремих його членів залишаються вкрай низькими.

Також за словами представників МЦПД спроби оскаржити укази президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради в суді з великою ймовірністю будуть провалені - суд просто не встигне прийняти рішення до позачергових виборів. При цьому позов до Конституційного суду окремих політичних сил щодо неконституційності указу про розпуск Ради, на думку оглядачів, має шанс зірвати позачергові вибори.

Експертами Центру був представлений огляд і на вибори до Європейського парламенту. Так, за словами аналітика, підтримка євроскептиків на рівні 25% може говорити про те, що Євросоюзу незабаром доведеться сконцентрувати свою увагу на внутрішніх проблемах, а роль України в публічному полі ЄС буде знижуватися.