RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У партії Зеленського звинуватили журналістів у масштабній хвилі фейків

Команда президента України Володимира Зеленського заявили про недостовірну інформацію журналістів про діяльність партії "Слуга народу".

Про це повідомляють на офіційній сторінці команди глави держави в Facebook.

Відзначають, що на деяких інтернет-порталах з'явилася фейкова інформація, що партія Зеленського не зможе взяти участь у позачергових виборах до парламенту 21 липня 2019 року.

Також наголосили на неправдивості новини про те, що Дмитро Разумков був обраний головою партії 27 травня. Команда Зеленського заявила, що відповідне рішення було прийнято 21 травня. У цей день Іван Баканов склав повноваження голови партії і призупинив своє членство в партії "Слуга народу".

До слова, прес-служба команди президента нагадала, що Баканов почав виконувати обов'язки першого заступника голови СБУ 22 травня, чим у повній мірі виконав всі вимоги чинного законодавства.

"Фейком є і заява журналістів про те, що нібито партія "Слуга народу" вносила зміни до статуту партії в зв'язку зі зміною Глави, адже згідно з українським законодавством зміна керівника юридичної особи та внесення змін до установчих документів є абсолютно різними реєстраційними діями. Реєстраційні дії були проведені Міністерством юстиції в установленому законом порядку і у відведені законом терміни", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", відповідальним за координацію і фінансування регіональних представництв в команді президента Володимира Зеленського був призначений Ілля Павлюк - колишній "король контрабанди" в західних регіонах країни під час президентства Віктора Януковича.