RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Політичне лідерство є викликом для нової влади в Україні – Яценюк у Торонто

Новообраний президент України, нове скликання парламенту і Кабінет міністрів повинні проявити політичну волю для продовження реформ всередині країни.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час третьої Конференції з підтримки реформ в Україні в Торонто.

"Політичне лідерство - це виклик і для нового президента, і для нового парламенту, і нового уряду. Чи буде у них мужність показати результат. Чи зможуть вони провести потужні, можливо непопулярні, але необхідні реформи", - сказав він.

Говорячи про те, яку програму може втілювати нова українська влада і новий президент, Арсеній Яценюк зазначив:

"У політиці немає магів. Представники влади - не чарівники, вони не можуть творити дива. Це дуже важливо зрозуміти усім - як у нашій країні, так і за її межами", - каже екс-голова уряду.

Він нагадав, що коли обійняв посаду прем'єр-міністра в 2014 році, на єдиному казначейському рахунку було 10 000 доларів.

"У нас не було війська, не було поліції. Ми не мали газу, практично вичерпалася електроенергія, інфляція зростала неймовірними темпами, мінус 10% ВВП. Ми були на межі катастрофи. Але ми вижили… Я ніколи не скажу, що це моя заслуга. Це заслуга українського народу. Ми врятували нашу країну… Ми зробили те, що можемо. Чи можемо ми зробити більше? Сподіваюся, так. Саме тому я бажаю удачі президенту Зеленському ", - заявив він.

"Наскільки я розумію, і новий президент, і новий уряд будуть робити практично те, що робили ми. Це така сама медична інструкція. Це такий самий економічний протокол. МВФ критикують в усьому світі. І що? Покажіть мені альтернативу. Альтернативи немає. У всьому світі критикують жорстку економію. І що? Можна витрачати тільки те, що заробили. Якщо витратите більше - будете неплатоспроможними… Якщо у вас закінчаться гроші, ви збанкрутуєте", - підкреслив Яценюк.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в України зараз є кілька ворогів:

"Головним ворогом української держави є Російська Федерація. Крім цього, у нас є інші вороги - демагоги, популісти й безумці в політиці. У нас є ще один ворог - відсутність єдності в Європейському Союзі, відсутність єдності між США і ЄС, відсутність єдності всередині НАТО… Ми як країна твердо віримо, що настане час, коли Україна стане членом і ЄС, і НАТО. Ми виконаємо свою "домашню роботу", тому що це - воля народу", - каже політик.

Також він звернувся до українських партнерів у Євросоюзі та попросив підтримати Україну на шляху євроінтеграції.

"Водночас ми звертаємося до наших партнерів проявити свою сильну політичну волю, підтримати Україну і одного разу - привітати нашу державу як одного з найсильніших членів ЄС і НАТО. Це вулиця з двостороннім рухом: і ви, і ми, зацікавлені в успіху України", - підкреслив Яценюк.

Конференція з підтримки реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) - ключова щорічна міжнародна подія, присвячена експертному обговоренню прогресу реформ в Україні.

Цьогорічна подія в Торонто - уже третя конференція з підтримки реформ в Україні - попередні відбувалися Лондоні в 2017 році та у Копенгагені в 2018-му.