RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Зеленського анонсували скасування мораторію на продаж землі: названо терміни

В Офісі президента України поділилися планами скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до кінця 2019 року.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук, передає Bloomberg.

Він зазначив, що перед скасуванням мораторію планується підготувати механізм запуску і стабільної роботи земельного ринку.

"У нашій команді є розуміння, що якщо цього не зробити в цьому році, то буде досить складно", - зазначив чиновник.

Гончарук додав, що у команді президента Зеленського ведуть переговори щодо питання мораторію і земельного ринку з представниками Світового банку.

Він підкреслив, що відповідно до самої радикальної моделі, скасування мораторію призведе до прискорення зростання ВВП країни на 3% в рік, а за найгіршого сценарію - економіка виросте на 0,5% вже до кінця року.

"Ми шукаємо найменш болісну і найбільш ефективну модель", - додав він.

Раніше в уряді ухвалили рішення до кінця поточного року продовжити проект щодо земельних аукціонів. Було прийнято кілька правок в відповідну постанову з метою посилити заходи безпеки захисту даних по транзакціях на торгах землею.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Сергій Гурієв заявив, що дія земельного мораторію призводить до того, що зростання економіки України сповільнюється приблизно на 1% на рік.