RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зеленський представив нового главу Івано-Франківської області: фото і біографія

У п'ятницю, 2 серпня, президент України Володимир Зеленський прибув до Івано-Франківська і призначив нового голову обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє ресурс galka.if.ua.

Гарант по прибуттю відвідав Франківський аеропорт, де провів нараду з його реконструкції. Далі Зеленський відправився в адміністрацію міста. Там він представив нового голову Івано-Франківської області Дениса Шмигаля. За словами Зеленського, Шмигаль - "дійсно потужний менеджер".

"Дуже приємно бути у вас в гостях. Хочу представити нову людину - дуже потужний менеджер. І я Івано-Франківській області насправді заздрю, тому що ця людина дійсно хоче щось зробити хороше для України за короткий термін. Хочу призначити Шмигаля Дениса головою Франківської обласної державної адміністрації", - сказав президент.

Новий чиновник заявив, що призначення його головою ОДА - це дуже велика честь і відповідальність.

Відзначимо, що Денис Шмигаль народився 15 жовтня 1975 року у Львові. З відзнакою закінчив Львівську політехніку в 1997 році, а через п'ять років став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію з регіональної економіки і розміщення продуктивних сил. Працював на виробничих підприємствах Львівської області, очолював інвестиційні компанії, займав керівні посади.

З 2009 до 2011 року був начальником головного управління економіки та інвестицій Львівської ОДА. З 2012 року працював на посаді начальника головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА. Згодом очолив департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА. З цієї посади був звільнений 30 грудня 2013 року. Був одним з розробників стратегії розвитку Львівської області.

Після Майдану став заступником Державної фіскальної служби у Львівській області. На посаду прийшов через відкритий конкурс. Тоді людям запам'ятався тим, що почав активно викорінювати хабарництво, оголосивши акцію "Хабарників у в'язницю". З приходом на посаду Насірова звільнився.

Кандидат економічних наук Денис Шмигаль закінчив аспірантуру Інституту регіональних досліджень НАН України. Захистив дисертацію. Додатково навчався за кордоном - в Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії. А в Німеччині - в Рейнсько-Вестфальському технічному університеті за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини.

25 січня 2018 року Шмигаль став керівником Бурштинської ТЕС, що належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова. У червні 2019 року він став одним з трьох кандидатів на посаду Львівської ОДА.

Як повідомляв "Апостроф", 31 липня президент України Володимир Зеленський представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Ігоря Шевченка.