RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Система живуча: у Зеленського назвали дві головні для нього загрози

Президент Володимир Зеленський опинився перед двома значними загрозами – корупціонери, які тримаються за владу та серйозна світова економічна криза, яка вже на порозі.

Про це повідомив радник президента-економіст Олег Устенко для "Главкома".

За його прогнозами відмова Зеленського співпрацювати з корупційними колами може загрожувати його особистій безпеці.

"У Зеленського є два вектори серйознішого ризику. Перший – внутрішній: це обмежена група з вкрай широкими інтересами, яка пручається будь-яким змінам. Той, хто прийшов не з цієї системи, може просто її вбити… У нього є почуття помсти в хорошому сенсі, як у Робін Гуда, за свій народ. Сам прихід Зеленського до влади – це помста старій системі… Гроші ще ходять по корупційних каналах, але не підіймаються на верхівку корупційної піраміди, бо президент не очолює її. В такій ситуації піраміда почуває себе вкрай нестійко. Але система буде намагатись вижити, бо, знову ж таки, мова йде про мільярди доларів. Тому основна загроза для Зеленського пов’язана з особистою безпекою", - зазначив Устенко

Друга загроза, за словами радника президента, є зовнішньою – це економічна криза, що буде сильнішою ніж та, що була у 2008 році. При цьому Устенко зазначив, що у глави держави є козир в економічному плані – він може розраховувати на повну підтримку парламенту в кризових ситуаціях.

"Попереду світова криза. І ця криза буде набагато серйозніша у порівнянні з 2008 роком, бо тоді була певна очистка, але реальні фундаментальні причини, які викликали ту кризу, не були ліквідовані. І рвонути зараз може з куди більшою силою. Але з позитивів можна виділити те, що Зеленський не потребує додаткової лояльності не від кого, бо в нього є велика власна фракція", - сказав Устенко.

Економіст порекомендував Зеленському "діяти швидко" у питаннях економічних реформ, поки не порушилася "монолітність" його фракції у парламенті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський зустрівся з членами партії "Слуга народу" в КВЦ "Парковий" і попросив їх проголосувати за ряд законопроектів.