RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Оппоблоці повідомили про порушення прав нардепів в перший день роботи Ради

У четвер, 29 серпня, в перший день роботи Верховної Ради IX скликання були порушені права семи обраних від Опозиційного блоку депутатів.

Про це йдеться в заяві партії на Facebook.

Група з семи народних депутатів Опозиційного блоку подала завчасно і в установленому порядку в апарат Верховної Ради заяви щодо членства в комітетах Верховної Ради. Ці заяви були відображені в робочих матеріалах підготовчої депутатської групи, персональний склад комітетів був попередньо нею затверджений на засіданні за участю представників всіх політичних партій, що знайшло своє відображення в Проекті постанови ВР, поданим підготовчої депутатської групою до першого дня роботи Верховної Ради нового скликання. Однак пізніше прізвища нардепів Опозиційного блоку без узгодження з ними були виключені з Проекту Постанови, винесеного на голосування в сесійний зал. Сталося грубе порушення права народних депутатів, гарантоване Законами України "Про Регламент Верховної Ради України", "Про статус народного депутата України" та "Про комітети Верховної Ради України".

"Головне - грубо порушено конституційне право мати своїх представників у вищому законодавчому органі виборців, котрі делегували владу народним депутатам Опозиційного блоку", - зазначили в партії.

Представники партії у Верховній Раді України звернулися до керівництва Верховної Ради з вимогою розібратися в ситуації, що склалася - чи є даний інцидент "наслідком політичних інтриг, халатності апарату або ж непорозумінням".

"Сподіваємося, що нова Верховна Рада буде націлена на конструктивну роботу, а не постійну конфронтацію з політичними опонентами", - зазначили в партії.

Відповідну заяву про вчинення правопорушення керівництвом Верховної Ради направлено Опозиційним блоком в Адміністративний суд.