RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Новинський закликав звільнити від військового збору мешканців лінії розмежування на Донбасі

Народний депутат Вадим Новинський, член Комітету ВРУ з питань реінтеграції Донбасу вніс законопроект, яким пропонується звільнити жителів лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях від сплати військового збору.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті під №2118.

Він передбачає внесення змін до пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу, згідно з якими звільняються від оподаткування військовим збором доходи, отримані фізичними особами, які мають податкову адресу на території населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення.

За словами Вадима Новинського, цивільне населення, яке проживає уздовж лінії розмежування, постраждало в результаті бойових дій.

"Перелік населених пунктів, розташованих на лінії розмежування, затверджений Кабміном в листопаді 2014 року, її довжина досягає приблизно 500 км. Сьогодні лінія дотику - це не список міст і сіл, це долі тисяч українців, які проживають в тих районах. Частина людей не має доступу до основних послуг в своїх населених пунктах. Більшість соціальних, адміністративних і медичних установ були переміщені або припинили свою роботу, в результаті чого вони опинилися без соціального захисту", - пояснив народний депутат.

Він додав, що вважає за необхідне звільнити жителів лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях від сплати військового збору.

"Українці, які живуть на лінії розмежування, щодня платять за війну своїм майном і здоров'ям. Зруйновані будинки, пошкоджені об'єкти інфраструктури, системи водопостачання, комунікації. Землі стали непридатними для використання через міни або снаряди, що не вибухнули. Купівельна спроможність людей зменшилася з -за пошкодження підприємств, - проблем в регіоні дуже багато. У даних умовах утримання податку з доходу фізосіб, які проживають на території населених пунктів лінії зіткнення, ще більше погіршує становище людей, тому, його буде доцільно скасувати", - підкреслив Вадим Новинський.