RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Підкилимні ігри: Данилюк зробив цікаву заяву про свою відставку

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк пояснив своє рішення піти з посади небажанням брати участь в "підкилимних іграх".

Про це він заявив в коментарі виданню "Гордон".

За словами Олександра Данилюка, звільнення з посади секретаря РНБО було його особистою ініціативою і свідомим рішенням.

"Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі. Я запропонував президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не прийшли", - уточнив екс-секретар РНБО.

Разом з тим Данилюк наголосив, що його відносини з президентом Зеленським залишилися конструктивними. Він навіть не виключає можливості консультувати свого вже колишнього шефа. Під час президентської передвиборної кампанії Данилюк був радником Зеленського з питань міжнародної, фінансової, економічної та банківської діяльності.

На думку Олександра Данилюка, у багатьох людей, які прийшли сьогодні до влади, недостатній рівень професіоналізму. "Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді різні люди - є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять" влада ", я відразу їх розділяю. У всіх різний рівень досвіду", - підкреслив він.

Олександр Данилюк ще не визначився, чим буде займатися далі. За його словами, йому надходять пропозиції, як правило, пов'язані з бізнесом.

Раніше джерела видання НВ стверджували, що Данилюк нібито вирішив звільнитися через розбіжності в поглядах із оточенням Зеленського, зокрема, з главою Офісу президента Андрієм Богданом і бізнесменом Ігорем Коломойським.

Детальніше про відставку екссекретаря РНБО читайте в матеріалі "Апострофа" Відставка Данилюка: один факт і 12 версій першого топ-скандалу в команді Зеленського.