RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Раді винесли вердикт п'ятирічній програмі дій Кабміну

У п'ятницю, 4 жовтня, Верховна Рада України 236 голосами затвердила програму діяльності Кабінету міністрів на п'ять років, у документі перерахована низка реформ та показників, які уряд має реалізувати.

У програмі зокрема перераховані реформи у сфері освіти, медицини, економіки, оборони, енергетики і так далі.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, показники, закладені у законопроєкті, можуть суттєво змінятися до другого читання через узгодження бюджету-2020.

Слід зазначити, що програма уряду може стати основою кредитної програми з МВФ, тобто закладені в ній реформи можуть стати умовами фонду щодо кредитування.

"Порядком денним можливої підтримки з боку МВФ може стати програма дій уряду, яку буде презентовано Кабінетом міністрів", — зазначали у Мінфіні.

Передбачено, що обсяг інвестицій в економіку України має скласти 50 млрд доларів за 5 років, а також буде введено новий податок – на товари, які при виготовленні забруднюють довкілля.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр Олексій Гончарук назвав розмір надходжень до бюджету, який може покращити умови життя українців, та зазначив, що джерел для надходження такої суми у уряду немає.