RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Тимошенко закликала не приймати законів про продаж землі без референдуму

"Батьківщина" звертатиметься до Конституційного суду за тлумаченням статей Конституції, які говорять, що земля України належить народові, це, на думку партії, дозволить отримати відповідь на питання, чи може влада відкрити земельний ринок.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу під стінами Верховної Ради, де зібралися аграрії та представники громадянського суспільства, висловлюючись проти ініціативи влади продавати землю.

"Якщо в Конституції це прописано, яке влада має право без згоди народу виставляти землю на розпродаж. Якщо ви це задумали, запитайте тоді в людей", – сказала вона і наголосила, що ключова вимога "Батьківщини" – спочатку провести референдум щодо земельного питання, а потім ухвалювати відповідний закон.

Як застерегла голова партії, якщо влада,не порадившись з аграріями та суспільством, ухвалить закон про розпродаж землі, "зокрема міжнародним корпораціям", "ми залишимось народом без майбутнього".

Юлія Тимошенко та команда "Батьківщини" запропонували план, який унеможливить розпродаж землі всупереч інтересам тих, хто на ній живе та працює. Політик зазначила, що спочатку треба напряму звернутись до президента, потім проводити персональні зустрічі з депутатами аграрного комітету і від "Слуги народу", обраними за округами.

"Головний пункт нашого плану – не здаватися. Тільки сильний опір і залізна позиція: жодних законів про продаж землі без референдуму", – підсумувала вона.